Capaciteit heatpipes

Duurzaam verwarmen

Door hun capaciteit zijn heatpipes het ideale, duurzame alternatief voor het verwarmen van uw woning of bedrijfspand met gas. Wij van Zonlichtverwarming weten alles over de aanschaf, installatie en natuurlijk de capaciteit van heatpipes. We vertellen u er graag meer over, maar twijfel ook zeker niet om een afspraak te maken met onze specialisten als u meer informatie wilt ontvangen over uw specifieke situatie.

Hoe werken heatpipes?

Voor we u meer vertellen over de capaciteit van heatpipes, is het natuurlijk handig om eerst te weten hoe ze precies werken. Een heatpipe is een vacuümbuis die zonne energie gebruikt voor het creëren van warmte. De heatpipes worden op het dak geplaatst (wat overigens ook mogelijk is op een plat dak), waar het zonlicht binnenkomt door de glaslaag rondom de heatpipe. Het komt vervolgens in contact met de coating, die energie absorbeert en daardoor opwarmt. Deze warmte geeft de coating af aan een alcoholmengsel dat zich in de heatpipe bevindt. De warmte zorgt ervoor dat dit mengsel verdampt en opstijgt naar de kop. Een heatpipe moet dan ook altijd schuin staan. Aan de kop wordt de warmte overgedragen aan een middel genaamd glycol, wat door flexibele, geïsoleerde buizen naar de boiler wordt gepompt. Hier wordt het ten slotte aan het water afgegeven dat terecht komt in de kraan of in de verwarming.

Capaciteit van heatpipes

Het grootste voordeel van heatpipes is hun capaciteit om zeer efficiënt de warmte te verplaatsen. De heatpipe zelf is volledig passief, er zijn geen bewegende delen nodig om hem in werking te zetten en verbruikt dan ook geen stroom. Daarbij is een heatpipe zeer duurzaam. Hij slijt niet, wat betekent dat geen onderhoud nodig is. De capaciteit van heatpipes kan oplopen tot een warmtetransport met een dichtheid van 23kW/cm2. Het feit dat de capaciteit van heatpipes zo hoog is, komt onder andere doordat het relatief veel energie kost om het materiaal te laten condenseren. Deze energie komt uiteindelijk weer vrij als warmte. De heatpipe zelf kan geen warmte opslaan. Hier is een boiler voor nodig of een systeem wat momenteel in ontwikkeling is bij TNO. Onze software is hier al klaar voor.

Heatpipes of vlakke-plaat collectoren

Wanneer mensen de beslissing nemen om heatpipes te kopen, volgt dit in veel gevallen na een overweging of de keuze valt voor heatpipes of vlakke-plaat collectoren. Vaak wordt er dan toch gekozen voor heatpipes, want:

 • De capaciteit van heatpipes is veel hoger door de optimale warmteopname. Hier zorgt de dubbelwandige vacuümbuis voor.
 • Ook diffuus zonlicht wordt zeer goed geabsorbeerd door de ronde buizen.
 • Heatpipes werken ook perfect bij lage temperaturen.
 • Het is mogelijk om de CV-verwarming te ondersteunen met heatpipes.
 • Het unieke systeem van Zonlichtverwarming maakt het mogelijk om aan te geven waar de warmte naartoe gestuurd moet worden.
qualityjobzonverwarming

Ontvang ISDE-subsidie bij aankoop

Maakt u de keuze om heatpipes aan te schaffen voor uw woning of bedrijfspand? Dan kunt u rekenen op een investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de overheid. Dit is een subsidie die mensen ontvangen wanneer zij een investering doen om hun pand duurzamer te maken, wat ook het geval is wanneer u heatpipes installeert. Zij zijn immers een duurzaam alternatief voor de verwarming met gas. Hoeveel subsidie u voor de heatpipes zult krijgen verschilt per type. De specialist van Zonlichtverwarming bespreekt graag samen met u welk type het meest geschikt is voor uw pand.

Welk type heatpipes

Welk type heatpipes het meest geschikt zijn voor uw situatie, hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij onder andere aan:

 • Hoe groot het pand is dat verwarmd moet worden
 • Welke taak u precies aan de heatpipes over wilt laten (kraanwater verwarmen, (vloer)verwarming, etc.)
 • Hoe groot het gezin, aantal medewerkers of aantal bezoekers is
 • Het type dak van het pand, en de oriëntatie hiervan
 • Hoe vaak u de verwarming aan zet, of warm water gebruikt

Bij het geven van advies zal de specialist van Zonlichtverwarming deze factoren dus meenemen. Ook welke capaciteit heatpipes het beste bij uw pand zal passen hang hier vanaf.

De heatpipes van Zonlichtverwarming

Bij Zonlichtverwarming doen wij natuurlijk meer dan adviseren. Bij ons kunt u ook terecht voor de aanschaf van topkwaliteit heatpipes. Wij hebben een uniek systeem met bijbehorende software ontwikkelt dat u de mogelijkheid geeft om zelf te bepalen waar de warmte naar toe gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld de ene helft van het jaar de opgewekte warmte naar uw vloerverwarming sturen, en de andere helft van het jaar uw zwembad verwarmen door middel van de heatpipes. Onze producten zijn van zeer hoge kwaliteit, vergen geen onderhoud en zullen niet slijten. Dit betekent dat de aankoop van de heatpipes een eenmalige investering is, waar u dus bovendien ook nog eens subsidie voor zult ontvangen!

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van heatpipes in uw pand, de capaciteit van heatpipes, of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! Dat doet u door te bellen naar 0418-553429 of een mail te sturen naar info@zonlichtverwarming.nl. Met de expertise van Zonlichtverwarming komt u alles te weten over de capaciteit van heatpipes!

  Contact opnemen

  Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 31 418 553 429