Heatpipes zwembad

Zwembad duurzaam verwarmen met zonlicht

Heatpipes  zijn ideaal om uw zwembad duurzaam  te verwarmen! Quality Job B.V. maakt het voor u mogelijk! Onze heatpipes gebruiken de energie van de zon om warmte te creëren, die u vervolgens kunt gebruiken voor het verwarmen van uw zwembad. Hoe onze heatpipes dit mogelijk maken? Dat leest u hier! Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met onze specialisten.

De werking van heatpipes

Om te begrijpen hoe heatpipes uw zwembad verwarmen, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten hoe heatpipes precies werken. De heatpipe is een vacuümbuis die zonneenergie omzet naar warmte. Ze worden meestal geplaatst op het dak (ze zijn geschikt voor zowel hellende als platte daken), waar de heatpipes het zonlicht goed op kunnen vangen.  HEatpipes mogen ook verticaal worden geplaatst (bijvoorbeeld als schutting). Het zonlicht schijnt door de glazen buitenkant van de heatpipe en komt in contact met de coating. Deze absorbeert de energie, wat ervoor zorgt dat de coating opwarmt. De warmte wordt vervolgens aan een speciale vloeistof doorgegeven. Eerst warmt een ze vloeistof op, die hierdoor gaat verdampen. De verdampte voeistofl stijgt op naar de kop van de heatpipes waar de warmte doorgegeven wordt aan een antivriesmiddel. Dit wordt door flexibele geïsoleerde buizen naar het water gepompt, wat door het contact vervolgens opwarmt!

 

 

Heatpipes voor uw zwembad

Maar hoe komt de warmte van de heatpipes bij het zwembad terecht? Daarvoor hebben wij een uniek systeem ontwikkeld. Dit systeem maakt het mogelijk om de warmte die u opwekt door middel van de heatpipes te sturen naar een bepaalde plek, zoals uw zwembad. Waar de warmte naar toe gaat hoeft u niet direct te bepalen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de warmte van de heatpipes voor uw zwembad te gebruiken wanneer dat nodig is, en de resterende tijd naar een andere plek te sturen, bijvoorbeeld naar de (vloer)verwarming,, of boiler voor het tapwater voor de douche.

Bespaar op uw energierekening

Wanneer u heatpipes gaat gebruiken om uw zwembad te verwarmen, zult u dit zeker gaan merken in uw energieverbruik. De heatpipes zelf zijn immers volledig passief, wat betekent dat er geen bewegende delen nodig zijn om het proces in werking te zetten. U hoeft dus ook niet te betalen voor extra stroomverbruik, wat bij de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp wel het geval zou zijn. De heatpipe is bovendien zeer duurzaam, hij slijt niet en heeft na installatie geen onderhoud nodig. De aankoop is dan ook een eenmalige investering, die u terugverdient door een verminderd energieverbruik. Bovendien kunt u ook nog subsidie voor de aanschaf aanvragen. De heatpipe zelf kan geen warmte opslaan. Hiervoor is een boiler nodig of een systeem wat momenteel in ontwikkeling is bij TNO. Dit systeem “een warmtebatterij” maakt het mogelijk om warmte op te slaan en af te geven wanneer dat nodig is. Onze software is hier al klaar voor.

Picture18

Subsidie ontvangen

De subsidie die u kunt ontvangen voor heatpipes valt onder de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze wordt uitgekeerd wanneer mensen investeren in het verduurzamen van hun woning of bedrijfspand. Dit is ook het geval wanneer u een heatpipezonneboilersysteem installeert. Hoeveel subsidie u ontvangt, hangt helemaal af van het type heatpipezonneboiler dat u kiest. Voor iedere situatie is er een geschikt model. Onze specialist bekijkt graag samen met u welke model heatpipezonneboiler het beste bij uw situatie past.

Welk type heatpipe kiest u?

We kunnen u hier een aantal voorbeelden geven van de factoren die meespelen bij het kiezen van het type heatpipe. Deze factoren zijn onder andere:

 • Waar wilt u de heatpipes precies voor gebruiken? Gaat het alleen om het verwarmen van het zwembad, of wilt u de warmte ook voor andere doeleinden gebruiken?
 • De grootte van het zwembad (of pand) dat verwarmd moet worden.
 • Het aantal gezinsleden, medewerkers of bezoekers van het pand.
 • De plaats waar de heatpipes geplaatst zullen worden
 • De ligging ten opzichte van de zon.
 • Hoe vaak is er vraag naar warmwater.

Voordat wij een uitspraak kunnen doen over het meest geschikte type heatpipezonneboiler moeten wij deze zaken dus eerst duidelijk hebben.

Heatpipecollectoren versus vlakkeplaatcollectoren

Als u zich oriënteert op het gebruik van heatpipes voor het verwarmen van uw zwembad, bent u vast ook het alternatief van vlakkeplaatcollectoren tegengekomen. Echter hebben heatpipes een aantal voordelen ten opzichte van deze vlakkeplaatcollectoren:

 • Door de dubbelwandige vacuümbuis is de warmteopname van heatpipes optimaal, wat betekent dat een heatpipe een hoger rendement heeft.
 • Een heatpipe zorgt ook voor warmte wanneer de buitentemperatuur laag is.
 • Bovendien wordt diffuus zonlicht door de ronde buizen optimaal geabsorbeerd. Dus ook bij bewolkt weer maakt de heatpipe warmte.
 • Een heatpipe kan gebruikt worden voor het ondersteunen van de CV-verwarming of warm tapwater.
 • De technologie van Quality Job B.V. maakt het mogelijk om de warmte naar een door u gewenst punt te sturen.

Contact met Quality Job B.V.

Heatpipes zijn een ideale manier om uw zwembad  op een duurzame manier te verwarmen, waarbij u bovendien in de kosten bespaart. Wilt u meer weten, of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact op met Quality Job B.V.! Dat doet u door te bellen naar 0418-553429 of een mail te sturen naar info@qualityjob.nl. Met onze hulp gebruikt u binnen no-time heatpipes voor de verwarming van uw zwembad!

  Contact opnemen

  Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 31 418 553 429