Heatpipes verwarming

Heatpipes verwarming, uitkomst voor uw woning en bedrijf

Wenst u een heatpipes verwarming voor uw woning of bedrijfsruimte? Bestel deze direct bij Quality Job B.V.! Wij bieden enkel kwalitatieve heatpipes! Ons bedrijf beschikt over ruim 20 jaar ervaring in de techniek, waaronder een ervaring van 5 jaar in de ontwikkeling van heatpipes. Zo kunnen wij u de ideale heatpipes verwarming aanbieden. Onze heatpipes zijn beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven. Ook heeft u de mogelijkheid tot het aanvragen subsidie. Indien u beschikt over een eigen bedrijf, doet u de subsidieaanvraag vóór de installatie. Bent u particulier, dan doet u subsidieaanvraag ná de installatie. Wellicht denkt u dat u overal heatpipes  kunt bestellen. Dit is ook zeker zo. Maar onze heatpipes zijn een stuk geavanceerder. Wij zijn de enige aanbieder van heatpipes met een speciaal systeem en software die de warmteoverdracht onder controle houdt. Wenst u meer informatie over de heatpipes en heatpipecollector van Quality Job B.V.? Lees dan verder of neem direct contact op om uw heatpipecollector te bestellen!

Heatpipecollectoren versus vlakkeplaatcollectoren

Doorgaans worden zonneboilersystemen in Nederland uitgevoerd met vlakkeplaatcollectoren. Dit betreft een donkere plaat waar water of glycol doorheen stroomt. Dit stroomt richting de buisjes erachter, waar het water of de glycol door de zon wordt opgewarmd. Een alternatief is de heatpipecollector.

Wist u dat heatpipes u veel meer voordeel bieden dan vlakke-plaat collectoren? Doordat de vacuümbuizen dubbelwandig zijn, is de warmteopname maximaal en het verlies naar de omgeving (emissie) minimaal. Dit zorgt ervoor dat u een groot rendement uit uw heatpipes haalt. Door de ronde buizen wordt direct- en diffuus zonlicht optimaal geabsorbeerd. Dit gebeurt op 60% van alle dagen per jaar en zelf wanneer de heatpipes ongunstig ten opzichte van het zuiden zijn geplaatst. De heatpipe kan de ingestraalde warmte van een groot oppervlak concentreren naar een kleiner oppervlak. Daar zal de geaccumuleerde warmte worden overgedragen aan het antivriesmiddel, welke vervolgens verwarmd wordt.

De techniek van de heatpipecollector is gebaseerd op de volgende vijf fysicawetten:

 1. Hoge warmteabsorptie van een zwart vlak
 2. Wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt, wordt het warm
 3. Isolerend vermogen van het vacuüm (zoals een thermoskan)
 4. Warmtetransport door een speciale vloeistof te verdampen en te condenseren (condensor)
 5. Verhoogd kookpunt van een gas onder druk (zoals een snelkookpan).

Voordelen van een heatpipecollector ten opzichte van een vlakkeplaatcollector

 • Door het thermosfles principe is de vacuümbuis/heatpipecollector beter geïsoleerd dan de vlakkeplaatcollector. Bij lagere omgevingstemperatuur zal de heatpipecollector beduidend minder warmte verliezen dan de vlakkeplaatcollector. Dit zorgt er vooral in de winterdag, en in het voor- en najaar voor dat de heatpipecollector meer warmte oplevert.
 • Door de ruimte tussen de heatpipes onderling (ong.20mm) is de hoeveelheid zonne-energie constant over een ruim gedeelte van de dag (zolang de buizen niet in elkaars schaduw liggen). Dit komt doordat de buizen ook vanaf de zijkant stralingsenergie opnemen.
 • De vloeistof inhoud van de heatpipecollector is beduidend lager dan die van een vlakkeplaatcollector. De heatpipecollector warmt daardoor sneller op dan een conventionele vlakkeplaatcollector. Een heatpipecollector zal daarom tijdens bewolkte dagen meer rendement opleveren.
 • Een heatpipecollector heeft een veel grotere warmtetransportcapaciteit dan massief koperen leiding of een leiding met water. Dit komt doordat alle vacuümbuizen/heatpipes parallel kunnen worden gebruikt.
 • De dubbelwandige vacuümbuis zorgt voor goede thermische isolatie. Een heatpipe is beveiligd tegen bevriezing doordat er metaal poeder aan toegevoegd is.
 • De heatpipes zijn gemaakt van extreem dik glas. Er is een flinke hamer nodig om ze kapot te krijgen.
 • De heatpipes mogen ook verticaal staan bijvoorbeeld als schutting.

Zonneboilersysteem met heatpipecollector

De warmte binnen de heatpipe stijgt op en geeft de warmte af aan een collectorkop van koper. De koperen collectorkop komt met zijn uiteinde in een reservoir terecht dat super geïsoleerd is. In dit reservoir kan een temperatuur tot wel 220 graden worden bereikt worden. De koperen collectorkoppen geven de warmte af aan het langsstromende antivriesmiddel. Hier komen ze echter niet mee in aanraking. Het opgewarmde antivriesmiddel wordt door het reservoir en via geïsoleerde buizen naar een boilervat gepompt. Het opgewarmde antivriesmiddel loopt door het spiraal in het boilervat en geeft de warmte af aan het water in de boiler. Dit is tapwater en/of CV-water, afhankelijk van het type boiler en de grootte ervan. Voordat uw heatpipecollector warmte levert aan uw douchewater of verwarming, gaat hier dus een heel proces aan vooraf. De heatpipecollector kan zelf kan geen warmte opslaan. Hiervoor is een boiler- of buffervat nodig.  Momenteel is bij TNO een systeem in ontwikkeling om warmte op te slaan in een “batterij’. Onze software is hier al klaar voor.

Werking van de heatpipecollector

Hoe de heatpipecollector precies werkt? Dat vertellen wij u graag. Schijnt de zon, dan valt het zonlicht op de vacuümbuis van het dubbelwandige glas. Deze zal hierna door de eerste transparante glaslaag heengaan. Dit UV licht wordt geabsorbeerd door de binnenste glaslaag die is voorzien van een zwarte, warmte absorberende coating. Deze zal de straling omzetten in warmte. De isolerende vacuümlaag zorgt ervoor dat de warmte niet meer naar buiten kan. In de heatpipe wordt  de warmte afgegeven aan een speciale vloeistof, die al kookt bij 25 graden. Hoe warmer de heatpipe wordt, hoe hoger ook de druk en het kookpunt zullen zijn. Omdat dit een versterkende werking heeft, zal de heatpipecollector ook in de winter een temperatuur van 25 graden en meer kunnen bereiken. De verdampte vloeistof stijgt op en eenmaal in de heatpipe wordt de warmte afgegeven aan de collectorkop. Er vindt condensatie plaats en de warmte druppelt als het ware naar beneden. Hierna begint de cyclus weer opnieu

Picture21

Hoeveel kunt u besparen met een heatpipes verwarming?

Om het optimale uit uw heatpipezonneboilersysteem te halen, zijn de volgende componenten belangrijk om te weten:

 • De oriëntatie op de zon
 • De hoek van plaatsing van de heatpipes
 • Uw tapprofiel
 • Uw gedrag als gebruiker
 • Uw gezingssituatie, of het aantal bewoners
 • Het huidige energieverbruik
 • Het huidige energietarief
 • Komt u in aanmerking voor subsidie

Voordelen van heatpipes verwarming

Goed om te weten, is dat een verwarming met heat pipes u meer voordelen biedt in dan de vlakkeplaatcollectoren die doorgaans gebruikt worden. Dit komt doordat de vacuümbuizen dubbelwandig zijn, wat maakt dat de warmteopname maximaal is en het verlies naar de omgeving (emissie) minimaal zal zijn. Zo behaalt u een groot rendement uit uw heat pipes. De ronde buizen absorberen direct- en diffuus zonlicht op een optimale wijze. Om precies te zijn 60% van de dagen in het jaar en zelfs wanneer de verwarming ongunstig richting het zuiden is geplaatst. De heatpipes verwarming is in staat de ingestraalde warmte van een groter oppervlak te concentreren naar een kleinere oppervlakte. Eenmaal daar wordt de geaccumuleerde warmte overgedragen aan het antivriesmiddel, dat verwarmd wordt. De heatpipes verwarming beschikt over een hele lage soortelijke warmte. De reden hiervoor zijn de koperen buisjes die gevuld zijn met een speciale vloeistof die met een lage temperatuur verdampt. Het uiteinde van het koperen buisje word in de collector gestoken, dit is de warmtewisselaar die de warmte overbrengt naar de vloeistof die de warmte transporteert naar de boiler. Dit zorgt ervoor dat de heatpipes al bij lagere temperaturen werken.

Hoger rendement in voor- en najaar

Vlakkeplaatcollectoren zullen u weinig opbrengst geven in de winter, omdat de versterking van de vacuümbuis met heatpipecollector ontbreekt. Zowel de verdamper als condensor van de heatpipe kunnen hoge temperaturen bereiken in de goed geïsoleerde vacuümbuis. Dit maakt dat heat pipes u in het voor- en najaar een behoorlijke opbrengst garanderen. Kortom, u profiteert van meer en langdurige warmte met de heatpipes verwarming van Quality Job B.V. Graag vertellen wij u meer over de bijzonderheden van onze heatpipes verwarming.

Heatpipes verwarming van Quality Job B.V.

De heatpipes verwarming is geheel samengesteld en ontwikkeld door onze experts. Tevens hebben wij, wat andere specialisten niet hebben, een besturingssysteem ontworpen dat ervoor zorgt dat de warmte naar diverse plekken wordt geleidt. Heatpipes kunnen u van warm tapwater voorzien, uw cv ondersteunen of i.c.m. infrarood panelen uw cv vervangen of uw zwembad verwarmen zonder energie toevoeging. Onze software regelt dit geheel. U kunt bij ons kiezen uit een simpele of luxe regeling. Indien u voor de luxe regeling kiest, heeft u tevens de mogelijkheid zelf op het internet dingen omtrent de warmte van uw ruimtes te regelen. Ook de gebruiksinformatie wordt opgeslagen. Onze heatpipes verwarming werkt op licht en zal in de winter net  als in de zomer presteren. Tevens beschikken onze zonneboilersystemen over een grote opslag. Zo wordt ook voor de koudere wintermaanden warmte opgeslagen.

Subsidie en installatie van heatpipes

Ook een subsidie door de overheid is mogelijk. Informeer dan ook zeker bij de overheid, zodat u te weten komt hoeveel subsidie zij u kunnen geven aangaande uw heatpipes verwarming. De installatie van uw heatpipes verwarming kan snel worden voltooid door een installatiebureau. Het is hierbij ook mogelijk om de buizen in diverse hoeken te plaatsen. Onze heatpipes gebruiken geen extra energie en ook van slijtage zal niet gauw sprake zijn. Met een eenmalige investering zit u geheel goed. Onze verwarmingsinstallaties bieden wij aan in diverse kwaliteiten. Zo zijn de buizen doorgaans voorzien van het dikste glas, waardoor er geen temperatuur overdracht zal ontstaan. Dit zorgt voor een aangename warmte in uw ruimte.

Vrijblijvend contact opnemen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van heatpipes voor uw pand, de subsidie van heatpipes of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met de specialisten van Quality Job B.V.! U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 0418-553429 of een mail te sturen naar info@qualityjob.nl. Wij vertellen u alles over de aankoop van heatpipes en onze heatpipezonneboilersystemen!

  Contact opnemen

  Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 31 418 553 429