Heatpipezonneboilersysteem

Verwarmen op een duurzame manier

Wist u dat u uw woning of bedrijfspand met een heatpipezonneboilersysteem volledig duurzaam kunt verwarmen? Onze specialisten maken het voor u mogelijk! Wij hebben jarenlange ervaring in duurzame, technische oplossing voor het verwarmen van panden. We weten dus precies hoe we dat voor u in orde kunnen maken. Wij vertellen u graag meer over onze heatpipezonneboilers. Wanneer u meer informatie wilt over heatpipezonneboilers in uw persoonlijke situatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Wat zijn heatpipezonneboilers?

Wellicht heeft u wel van het heatpipezonneboilersysteem gehoord, maar weet u niet precies wat het nu inhoudt. Wij zullen de werking van het systeem kort voor u samenvatten. Wanneer u een heatpipezonneboilersysteem laat installeren, worden er vacuümbuizen, de zogenaamde heatpipes, op bijvoorbeeld uw dak geïnstalleerd. Dit kan op een schuin dak, een plat dakmaar in tegenstelling tot zonnepanelen kunnen ze ook verticaal geplaatst worden (als schutting). De heatpipes zullen vervolgens zonlicht omzetten naar warmte middels een chemisch proces.

Het chemisch proces

Het zonlicht komt de heatpipe binnen via een glazen omhulsel. Het wordt vervolgens geabsorbeerd door een laag glas die bedekt is met een coating die de warmte absorbeert. Door de isolerende warmtelaag kan de warmte niet ontsnappen. Een speciale vloeistof dat zich onder hoge druk in een koperen buis in de heatpipe bevindt, zal door de warmte gaan verdampen, en opstijgen naar de kop van de heatpipe.  De kop geeft de warmte af aan een antivriesmiddel. De speciale vloeistof condenseert, zakt naar beneden, en het proces begint opnieuw. Ondertussen wordt het antivriesmiddel via flexibele geïsoleerde buizen naar de zonneboiler gepompt, waar het de warmte afgeeft aan het water. Dit is het water dat u vervolgens gebruikt in uw kraan, douche of uw verwarming.

Picture23
photo36

Ook rendabel bij koud weer

In tegenstelling tot de warmtepomp, een andere manier van het duurzaam verwarmen van uw woning, werken heatpipezonneboilers ook gewoon bij koud weer. Het is namelijk het zonlicht dat zorgt voor de opwarming en niet de buitentemperatuur. Omdat de speciale vloeistof in de heatpipe zich onder zeer hoge druk in de buis bevindt, gaat het al erg snel verdampen. Bovendien zorgt de vacuüm ruimte tussen de coating en het glazen omhulsel ervoor dat warmte niet verloren gaat. Echter is het wel zo dat er in de herfst en winterperiode meer bewolking is. Ook daar is een oplossing voor bedacht. Door het unieke design van de heatpipes zullen zij ook diffuus zonlicht optimaal absorberen. Bovendien hebben heatpipezonneboilers een opslagsysteem, wat betekent dat er warmte opgeslagen wordt in een buffervat of boiler. De boiler heeft de mogelijkheid om elektrisch bij te verwarmen als de heatpipes niet voldoende warmte leveren. De heatpipe zelf kan geen warmte opslaan. Hier is een boiler voor nodig of een systeem wat momenteel in ontwikkeling is bij TNO. Dit systeem “een warmtebatterij” maakt het mogelijk om warmte op te slaan. Onze software is hier al klaar voor.

Warmtepomp of heatpipezonneboilersysteem?

Twijfelt u tussen de warmtepomp en een heatpipezonneboilersysteem? De warmtepomp heeft een hoog rendement, wat betekent dat er weinig energie nodig is om warmte te creëren in een optimale situatie. Echter is dit energieverbruik nog altijd hoger dan bij een heatpipezonneboilersysteem. Deze zijn namelijk volledig passief. Dat wil zeggen dat er geen bewegende delen zijn om het proces in werking te zetten, en er dus ook geen stroom voor nodig is. Bovendien zijn heatpipes zeer duurzaam, vergen ze geen onderhoud en slijten ze niet. Kiest u voor heatpipes, dan gaat het om een eenmalige investering die u weer terugverdient omdat u veel minder gas gaat gebruiken. Ook kunt u, net als voor een warmtepomp, ISDE-subsidie aanvragen.

Warmtepomp combineren met een heatpipezonneboiler

Heeft u al een warmtepomp? Dan kunt u uw woning nog meer verduurzamen door de warmtepomp te combineren met een heatpipezonneboiler! U kunt de heatpipes en de warmtepomp samen gebruiken om het water te verwarmen. Zo hoeft de warmtepomp dus minder te werken, en bespaart u extra energie. Bovendien hebben wij een systeem ontwikkeld waarmee u zelf kunt sturen waar de warmte naar toe gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld de heatpipes inzetten om enkel de vloerverwarming op zich te nemen. Ten slotte zijn heatpipes, zoals eerder al genoemd werd, ook in de winter in te zetten voor de verwarming van uw pand. Een warmtepomp zal echter veel meer moeite moeten doen om warmte te creëren. Gebruik het heatpipezonneboilersysteem om warmte op te wekken wanneer de waterpomp daar te veel moeite mee heeft.

Subsidie van de overheid

Zoals gezegd  kunt u op heatpipezonneboilers, net als op warmtepompen, de zogenaamde investeringssubsidie duurzame energie (ISDE-subsidie) ontvangen. Deze subsidie wordt uitgekeerd aan mensen die investeren in het verduurzamen van hun woning of bedrijfspand. Het plan van de overheid is dat in heel Nederland vanaf 2050 geen gas meer nodig is. Wanneer u een heatpipezonneboilersysteem installeert, loopt u dus eigenlijk alvast wat voor op deze plannen, wat betekent dat u er een subsidie voor kunt ontvangen. Hoe hoog deze subsidie is hangt volledig af van het type heatpipezonneboiler dat u laat installeren.

zonlichtverwarming-zon

Uw heatpipezonneboilersysteem

Het typezonneboilersysteem dat het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand zal volledig afhangen van uw persoonlijke situatie en wensen. Factoren, die hierop van invloed zijn, zijn onder andere:

 • Wat is de grootte van het pand dat u wilt verwarmen?
 • Hoe wilt u het heat pipezonneboilersysteem precies gaan gebruiken (tapwater, (vloer)verwarming, in combinatie met een warmtepomp, etc.)
 • Hoeveel personen zijn er actief in het gebouw? Denk aan gezinsleden, medewerkers en bezoekers.
 • De hoek van plaatsing van de heatpipes
 • De oriëntatie op de zon
 • Hoe vaak wordt er warmte gevraagd, of wordt er warm water gebruikt?

Wanneer u kiest voor een heatpipezonneboilersysteem van Quality Job B.V. zal een specialist met u al deze factoren doornemen, en kijken welk type heatpipezonneboiler het meest geschikt is voor uw situatie.

Het verschil met vlakkeplaatcollectoren

Bent u zich aan het oriënteren op alternatieve manieren om uw woning of bedrijfspand te verwarmen? Dan bent u ongetwijfeld, naast het gebruik van heatpipecollectoren, ook de vlakkeplaatcollectoren tegengekomen. Echter heeft een heatpipezonneboilersysteem wel een aantal voordelen tegenover dit soort collectoren. Om uw keuze wat eenvoudiger te maken zetten wij deze voordelen voor u op een rijtje.

 • De dubbelwandige vacuümbuis van de heatpipe zorgt voor een optimale warmteopname, waardoor deze een hoger rendement heeft.
 • Ook bij lage temperaturen zorgen heatpipes voor warmte.
 • Diffuus zonlicht wordt optimaal geabsorbeerd door het ronde design van de buizen.
 • Heatpipes kunnen gebruikt worden ter ondersteuning van de CV-verwarming.
 • Met de toonaangevende technologie van Quality Job B.V. is het mogelijk om de opgewekte warmte naar een bepaald punt te sturen.

Heatpipe zonneboilers van Zonlichtverwarming

Wij van Quality Job B.V. zijn altijd bezig met het verder ontwikkelen van onze heatpipezonneboilersystemen. Zo hebben we een speciaal besturingssysteem ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de warmte zelf handmatig naar een bepaalde plek te sturen. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld de ene helft van het jaar de warmte van de heatpipezonneboiler te gebruiken voor de (vloer)verwarming, en de andere helft van het jaar voor de verwarming van uw zwembad. Bij ons kunt u tevens terecht voor zeer veel verschillende soorten heatpipes, waaronder de buizen die het dikste glas hebben.

Neem contact met ons op

Natuurlijk wilt u ook uw woning of bedrijfspand duurzamer maken met een heatpipezonneboilersysteem. Wij spreken graag uw persoonlijke situatie, en welk type zonneboilersysteem het meest geschikt is voor uw pand, met u door. Ook stellen we een vrijblijvende offerte op. U kunt ons eenvoudig bereiken door te bellen naar 0418-553429 of een mail te sturen naar info@qualityjob.nl. Kies ook voor duurzaamheid met de heatpipes zonneboilers van Quality Job B.V.!

  Contact opnemen

  Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 31 418 553 429