Zonlichtverwarming

Zonlichtverwaming, een uitkomst voor uw woning en bedrijf

Zelfs op een afstand van ongeveer 150 miljoen kilometer is de zon de grootste en schoonste energiebron op aarde. Elk uur zendt het een veelvoud van wat de hele mensheid in een jaar zou kunnen consumeren. Een zonlichtverwarmingssysteem is verantwoordelijk voor het omzetten van deze energie in warmte.

Waar wordt in het huishouden de meeste energie voor gebruikt? Duidelijk, voor warmte! Zonlichtverwarmingssystemen zorgen voor warmte voor douchen, wassen en verwarmen van woningen. Een zonlichtverwarmingssysteem op het dak leidt dus tot een aanzienlijke ontlasting van de gasketel, lagere verwarmingskosten en milieubescherming door vermeden CO2-uitstoot.

Ons zonlichtverwarmingssysteem voorziet u van warmte zonder hoge energierekeningen. Alleen de zon kan dat! De fossiele brandstoffen van onze aarde zullen vroeg of laat zijn opgebruikt. Wat nodig is, zijn nieuwe duurzame manieren om energie op te wekken uit zonne-energie voor warm water en verwarming.

Picture18

Bespaar op uw gaskosten!

Bent u op zoek naar duurzame verwarming en wilt u geld besparen? Met onze 20 jaar ervaring in de techniek en vijf jaar ervaring in de ontwikkeling van zonlichtverwarming, kunnen wij u het beste verwarmingssysteem aanbieden: de Heatpipe. Wij bieden mogelijkheden voor zowel particulieren als bedrijven. U denkt misschien: Heatpipes, deze kan ik toch ook bij een ander bedrijf bestellen? Dat klopt, maar onze heatpipes zijn net wat specialer. Wij zijn namelijk de enige leverancier van heatpipes met een speciaal systeem en software om de warmteoverdracht onder controle te houden. Wilt u meer informatie over onze heatpipes? Lees dan snel verder of neem direct contact met ons op voor uw heatpipes!

Wat is een Heatpipe?

Veel zonneboilersystemen in Nederland worden uitgevoerd met vlakkeplaatcollectoren. Dit is doorgaans een donkere plaat waar het water of glycol (antivriesmiddel) doorheen stroomt via buisjes die hierachter zitten en die door de zon worden opgewarmd.

Een andere techniek is die van de heatpipe met een vacuümbuiscollector. Deze bestaat uit dubbelwandige glazen buizen die voorzien zijn van een vacuüm. De binnenste buis heeft een donkere coating.

.

qualityjobzonverwarming

Licht zorgt voor warmte

Maximaal rendement met heatpipes. Heatpipes hebben een hoger rendement dan zonnecollector panelen.
Zelfs op een bewolkte dag geven de heatpipes veel warmte af omdat ze zeer gevoelig zijn voor UV stralingen.
Heatpipes kunnen gebruikt worden in een zonneboilersysteem.
De heatpipes gaan onbeperkt mee, omdat het een natuurlijk proces is. De heatpipes hebben geen bewegende delen en is er dus bijna geen tot geen slijtage.
Heatpipes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas!

Hoe werkt de heat pipe?

Hoe de heatpipes precies werken? Dat leggen wij graag aan u uit. Als de zon schijnt, valt het zonlicht op de vacuümbuis van dubbelwandig glas, waarna het licht door de eerste (transparante) glaslaag heengaat. Het licht wordt geabsorbeerd door een tweede laag glas, die bedekt is met een zwarte warmteabsorberende coating. Door de isolerende vacuümlaag tussen de twee wanden kan de warmte niet meer naar buiten en wordt deze afgegeven aan een koperen – met speciale vloeistof gevulde – buis.  Binnenin de heatpipe wordt de warmte afgegeven aan de vloeistof, die kookt bij 25 graden. Hoe warmer het wordt, des te hoger de druk is en hoe hoger het kookpunt. Door het unieke design kan de heatpipecollector zelfs in de winter nog een temperatuur van 25 graden bereiken. De verdampte vloeistof zal opstijgen. Als deze zich in de kop van de schuinstaande heatpipe bevindt, wordt de warmte afgeven aan de collectorkop, en zal condenseren en naar beneden druppelen. Vervolgens begint de cyclus weer opnieuw.

De heatpipe zelf kan geen warmte opslaan. Hier is een boiler of buffervat voor nodig of een systeem – warmtebatterij – wat momenteel in ontwikkeling is bij TNO. Onze software is hier al klaar voor.
vacuumbuizen

Opstijgende warmte

De warmte van de heatpipe stijgt op en geeft warmte af aan de koperen collectorkop, welke gevuld is met antivriesmiddel (glycol). Dit reservoir kan een temperatuur tot wel 220 graden bereiken. De heatpipes geven in de collectorkop warmte af aan het antivriesmiddel.  Het antivriesmiddel dat is opgewarmd zal door de zonnecollectorkop middels geïsoleerde buizen naar het boilervat worden gepompt. Via een spiraal in het boilervat geeft het antivriesmiddel warmte af aan het water in de boiler. Dit zal, afhankelijk van de type en de grootte van de boiler, kraanwater en/of cv-water zijn.

Heatpipes van Quality Job B.V.

De heatpipes van Quality Jo B.V. zijn geheel door professionals ontwikkeld. Ook hebben wij, in tegenstelling tot andere bedrijven, een besturingssysteem ontworpen dat ervoor zorgt dat de warmte naar bepaalde plekken wordt geleid. Denk aan vloerverwarming of verwarming voor een zwembad. Dit wordt geheel geregeld door onze software. Bij ons heeft u de keuze uit een simpele regeling of een luxe regeling. Kiest u voor onze luxe regeling? Dan heeft u de mogelijkheid om op het internet zelf dingen te regelen omtrent de warmteoverdracht. Ook zal de informatie van het gebruik worden opgeslagen. Onze heatpipe werkt op licht en zal in de winter net zo goed werken als in de zomer. Onze buizen zijn gemaakt van extreem dik glas. Er is een flinke hamer nodig om het kapot te kunnen krijgen. De buizen mogen ook verticaal staan, bijvoorbeeld als schutting. Het opwekken van warmte met deze buizen kost geen energie in tegenstelling tot de warmtepomp, ook is er geen slijtage.

Subsidie voor heat pipes mogelijk

Wist u dat er zelfs een mogelijkheid is om gesubsidieerd te worden door de overheid? Infomeer bij de overheid om te weten te komen hoeveel subsidie zij voor uw heatpipes beschikbaar stellen. Een installatiebedrijf kan uw heatpipes snel en eenvoudig installeren. Hierbij is het mogelijk om de buizen in verschillende hoeken te plaatsen. Onze heatpipe verbruikt geen extra energie en zal niet snel slijtage vertonen. U doet een eenmalige investering en dan zit u goed. Wij bieden u heatpipes van diverse kwaliteiten. Onze heatpipes zijn voorzien van het dikste glas, waardoor er geen temperatuuroverdracht naar de omgeving zal ontstaan en u verzekerd bent van een aangename warmte.

Vrijblijvend contact opnemen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van heatpipes voor uw woning of pand, de subsidie van heatpipes of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met de specialisten van Quality Job B.V.! U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 0418-553429 of een mail te sturen naar info@qualityjob.nl. Wij vertellen u alles over de aankoop van heatpipes en heatpipezonneboilersystemen!

    Contact opnemen

    Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 31 418 553 429