Heatpipe vacuümbuis zonnecollector

Uw pand duurzaam verwarmen

Wilt u uw woning of bedrijfspand op een duurzame manier verwarmen? Dat kan met een heatpipe vacuümbuis zonnecollector van Zonlichtverwarming. Wij zijn dé expert op het gebied van verwarming door middel van deze duurzame en kostenbesparende methode. Wij vertellen u hier graag meer over, maar twijfel ook zeker niet om eens contact op te nemen met onze specialisten.

Wat is een heatpipe vacuümbuis zonnecollector?

Met een heatpipe vacuümbuis zonnecollector kunt u uw pand op een volledig duurzame manier verwarmen. Dit gaat door middel van een chemisch proces. De heatpipes worden op uw dak geïnstalleerd. In tegenstelling tot zonnepanelen kunnen de heatpipes op zowel een schuin als een plat dak geïnstalleerd worden. Het zonlicht dat op de heatpipe valt gaat eerst door een glazen omhulsel en komt terecht op een zwarte coating. Deze coating zet de energie om in warmte, en verwarmt zo het alcoholmengsel dat zich onder hoge druk in de heatpipes bevindt. Dit mengsel verdampt en stijgt naar de kop van de schuinstaande heatpipe, waar het de warmte overdraagt aan een middel genaamd glycol. Deze glycol wordt door flexibele geïsoleerde buizen gepompt, en geeft ten slotte de warmte af aan het water. Dit water wordt dan gebruikt als kraanwater of voor de verwarming.

Effectieve werking in de winter

Het verwarmen met een heatpipe vacuümbuis zonnecollector gebeurt dus door warmte over te dragen aan verschillende middeltjes. Het proces wordt volledig in werking gezet door zonlicht, dus niet door warmte van buitenaf. Dit betekent dat de heatpipes in de winter net zo goed werken als in de zomer. Door het unieke design van de buizen werken ze zelfs met diffuus zonlicht. De vacuüm ruimte tussen de buitenste glaslaag en de coating zorgt er bovendien voor dat niets van de opgewekte warmte verloren gaat. Zo kan de heatpipe vacuümbuis zonnecollector zelfs in de winter temperaturen van wel 35°C en meer behalen. Toch kan het zo zijn dat in de winterperiode er zeer weinig zon schijnt, en u toch warm water nodig heeft. Ook hier is een oplossing voor bedacht, namelijk een speciaal opslagsysteem. Zo kan warmte van zonnige periodes bewaard en in de winter gebruikt worden. De heatpipe zelf kan geen warmte opslaan. Hier is een boiler voor nodig of een systeem wat momenteel in ontwikkeling is bij TNO. Onze software is hier al klaar voor.

qualityjobzonverwarming

Voordelen tegenover vlakke-plaat collectoren

Tijdens uw oriëntatie op het gebied van alternatieve manieren om uw woning te verwarmen bent u ongetwijfeld naast de heatpipe vacuümbuis zonnecollector ook de vlakke-plaat collector tegengekomen. Echter hebben heatpipes wel een aantal grote voordelen tegenover de platen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

 • Door de dubbelwandige vacuümbuis heeft u met een heatpipe optimale warmteopname, en dus een hoger rendement.
 • Heatpipes zorgen ook bij lage temperaturen voor warmte.
 • Door het unieke design van heatpipes kunnen zij ook diffuus zonlicht omzetten in warmte.
 • U kunt de heatpipes gebruiken ter ondersteuning van de CV-verwarming.
 • Toonaangevende technologie van Zonlichtverwarming maakt het mogelijk om, door middel van een speciaal besturingssysteem, de warmte naar een bepaald punt te sturen.

Heatpipe vacuümbuis zonnecollector van Zonlichtverwarming

Bij Zonlichtverwarming zijn we altijd bezig met het verder ontwikkelen van de heatpipe vacuümbuis zonnecollector. We hebben bijvoorbeeld een speciaal systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de warmte zelf, via het internet, naar een bepaalde plek te sturen. De bestemming van de warmte kunt u altijd zelf wijzigen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de warmte van de heatpipes enkel te gebruiken voor uw vloerverwarming wanneer het erg koud is, en de rest van de tijd kunt u er uw zwembad mee verwarmen. Bij Zonlichtverwarming vindt u zeer veel soorten heatpipe vacuümbuis zonnecollectoren, waaronder de buizen met de hoogste gasdichtheid.

Welk type heat pipe kiest u?

Welk type heatpipe vacuümbuis zonnecollector het meest geschikt is voor uw pand hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u de hulp inschakelt van een specialist van Zonlichtverwarming, zal hij of zij advies geven op basis van een aantal factoren, waaronder:

 • De grootte van uw woning of het bedrijfspand dat u wilt verwarmen.
 • Waar u de zonnecollector voor wilt gaat gebruiken (kraanwater, (vloer)verwarming, de gehele verwarming van het pand, etc.)
 • Het aantal personen dat actief is in het gebouw. Denk aan gezinsleden, medewerkers of bezoekers.
 • Op wat voor soort dak de heatpipes geïnstalleerd moeten worden.
 • Hoe vaak de verwarming aan gaat of er warm water gebruikt wordt in het pand.

Wanneer de specialist deze zaken op een rij heeft kan niet alleen het type heatpipe dat het beste bij u past vastgesteld worden, maar kan er ook een vrijblijvende offerte opgesteld worden. Bovendien weet u nu hoeveel subsidie u kunt verwachten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u ook overgaan tot de aankoop van een heatpipe vacuümbuis zonnecollector voor uw woning of bedrijfspand en een vrijblijvende offerte aanvragen? Of wilt u liever eerst wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Zonlichtverwarming. Dat doet u door te bellen naar 0418-553429 of een mail te sturen naar info@zonlichtverwarming.nl. Ga voor duurzaamheid en comfort met een heatpipe vacuümbuis zonnecollector van Zonlichtverwarming!

  Contact opnemen

  Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 31 418 553 429