Heatpipes subsidie

Werk mee aan de toekomst

Wist u dat u voor de aanschaf van uw heatpipes subsidie kunt ontvangen van de overheid? Het gaat hier om de zogenaamde investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De overheid wil iedereen aanmoedigen om zoveel mogelijk te kiezen voor duurzame manieren van het opwarmen van woningen en bedrijfspanden. Kiest u voor de aankoop van heatpipes van Zonlichtverwarming? Dan krijgt u dus gewoon een deel van het aankoopbedrag weer terug! Wij vertellen u graag alles over de heatpipe subsidie, maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met een van onze specialisten.

Wat zijn heatpipes?

Wellicht bent u in eerste instantie benieuwd wat heatpipes nu eigenlijk precies zijn. De heatpipes zijn eigenlijk een vacuümbuis die zonne energie gebruiken om uw pand te verwarmen. Het zonlicht gaat door de buitenste glaslaag van de heatpipes en het wordt geabsorbeerd door de coating die hierdoor opwarmt. Vervolgens wordt deze warmte afgegeven door een vloeibare stof die verdampt bij een lage temperatuur. Het uiteinde van het koperen buisje word in de collector gestoken, dit is de warmtewisselaar die de warmte overbrengt naar de vloeistof die de warmte transporteert. Deze vloeistof wordt door geïsoleerde buizen naar de boiler gepompt, waar de warmte overgedragen wordt aan het water. Het ligt aan de grootte en het type van de heatpipes of het gaat om kraanwater of CV-water.

Ook in de winter

Kortom, het verwarmen met heatpipes gebeurd door bepaalde middeltjes op te warmen met zonlicht. Betekent dit dat in de winter, wanneer het buiten veel kouder is, de heatpipes niet werken? Nee, ook in de winter werken heatpipes net zo goed als in de zomer. Dit komt doordat de ruimte tussen de buitenste glaslaag en de coating vacuüm is en de warmte daardoor niet kan ontsnappen, en omdat de alcohol oplossing onder hoge druk zit in de heatpipes. Daardoor warmt het veel sneller op. Door deze versterkende werking kan een heatpipe zelfs in de winter een temperatuur van 35°C behalen.

Heatpipes of vlakke-plaat collectoren

Wanneer u denkt over de aanschaf van een verwarmingssysteem door middel van zonlicht, kunt u kiezen tussen heatpipes en vlakke-plaat collectoren. Voor beide systemen ontvangt u de ISDE-subsidie. Wij zetten de voordelen van heatpipes tegenover vlakke-plaat collectoren voor u op een rijtje, om de beslissing wat te vergemakkelijken:

 • De warmteopname van heatpipes is door de dubbelwandige vacuümbuis optimaal, wat betekent dat de heatpipe een zeer hoog rendement heeft.
 • Ook diffuus zonlicht wordt door de ronde buizen optimaal geabsorbeerd.
 • De heatpipe werkt ook zeer goed bij lage temperaturen.
 • De heatpipe is ook zeer geschikt voor het ondersteunen van CV-verwarming.
 • Met de heatpipes van Zonlichtverwarming kunt u zelf aangeven waar de warmte naartoe gestuurd moet worden.
qualityjobzonverwarming

Subsidie voor heatpipes

De overheid is druk bezig met hun plannen om Nederland een stuk duurzamer te maken. Ook het verduurzamen van de verwarming van panden valt hieronder. Vandaar dat u voor de installatie van heatpipes ook subsidie ontvangt. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven. De hoogte van de subsidie voor de heatpipes hangt af van verschillende factoren, zoals het type heatpipes dat u laat installeren. Wanneer u contact opneemt met de specialisten van Zonlichtverwarming bespreken we graag met u welke heatpipes het beste voor uw woning of pand geschikt zullen zijn, en hoeveel subsidie u voor deze heatpipes zult ontvangen.

Voorbeeld subsidie voor 2020

De subsidie op een heatpipe set van quality job bv:
4 x Setje van 30 buizen
1 x circulatie pompje
1 boiler van 200 liter met elektrisch verwarming
Expansievat Met overdruk en ontluchting €5000.- ex btw.
De subsidie voor deze set komt op €4800.- voor bedrijf en particulier

Er komt dan nog wel een besturing bij en installatiekosten.
Bedrijven ontvangen vooraf een bericht, zodat ze zeker zijn van het subsidiebedrag dat ze ontvangen.

Welk type heatpipes?

Zoals gezegd hangt de hoogte van de subsidie die u ontvangt voor de heatpipes af van het type heat pipes dat u kiest. Welk type het beste bij uw situatie past, hangt af van verschillende factoren, zoals:

 • De grootte van het pand en hoeveel er verwarmt moet worden
 • Wat u door middel van heatpipes wilt verwarmen (kraanwater, (vloer)verwarming, etc.)
 • Het aantal gezinsleden, medewerkers of bezoekers het pand heeft
 • Het type dak en de oriëntatie hiervan
 • Hoe vaak u de verwarming aanmaakt of warm water gebruikt

Voor wij meer informatie kunnen geven over de aankoop van heatpipes en de subsidie die u hiervoor ontvangt, zullen wij deze factoren over uw situatie moeten weten.

Heatpipes van Zonlichtverwarming

Bij Zonlichtverwarming doen wij natuurlijk meer dan adviseren over heatpipes en de subsidie die u daarvoor ontvangt. Bij ons kunt u ook terecht voor de aankoop van topkwaliteit heatpipes. Door ons unieke besturingssysteem en software kunt u de warmte zelf onder controle houden. U kunt het bijvoorbeeld naar bepaalde plekken laten sturen. Zo kunt u met uw heatpipes de ene helft van het jaar warmte naar uw vloerverwarming sturen, en de heatpipes de andere helft van het jaar gebruiken voor de opwarming van uw zwembad. De aankoop van heatpipes is een eenmalige investering, aangezien er geen sprake is van slijtage. Aangezien u ook nog een subsidie ontvangt, kunt u de kosten door heatpipes dus relatief laag houden.

Vrijblijvend contact opnemen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van heatpipes voor uw pand, de subsidie van heatpipes of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met de specialisten van Zonlichtverwarming! U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 0418-553429 of een mail te sturen naar info@zonlichtverwarming.nl. Wij van Zonlichtverwarming vertellen u alles over de aankoop van heatpipes en het ontvangen van subsidie!

  Contact opnemen

  Vul het onderstaande formulier in of bel direct met 31 418 553 429